Busstrafiken i området - uppdaterad

Som ni säkert märkt stannar bussen inte längre vid vår närmsta hållplats på Centralvägen på grund av de olika byggnationerna i Sjödalen.

Även busshållplatsen före vår, den på Lännavägen, har tagits bort. Bygget kommer att ta minst ett år.

Det är säkerligen många som skrivit och klagat till både kommunen och SL. Ett svar som givits från kommunen är följande:

"Kommunen har tillsammans med Keolis och SL tittat på om det går att förbättra busstrafiken i området genom att lägga om någon linje. Vi har kommit fram till följande att linje 709 istället ska trafikera Lännavägen mellan Storängsleden och Kvarnbergsplan för att sedan åka vidare till Huddinge Centrum. Denna omläggning kommer att ske från och med den 12 december. Hållplatser kommer att anordnas vid korsningen med Centralvägen."

Tyvärr kommer man förmodligen inte utöka turtätheten på denna linje - den går idag en gång i timmen under vissa tider och varannan timme under andra - varför det inte medför någon större förbättring för oss. Men, man har i alla fall tagit problemet på allvar även om lösningen inte var den mest optimala.

Uppdatering: Nu har 709:an fått en hållplats på Lännavägen. Här nedan kan du kika på tidtabellen (inte mycket att glädjas åt men alltid något!)